Πως πραγματοποιείται η επέμβαση
Στην κανονική κοιλιοπλαστική από μία όσο το δυνατόν μικρότερου μήκους περίπου οριζόντια τομή στην πρόσθια κοιλιακή χώρα, κάτω από το επίπεδο του εσωρούχου, γίνεται αποκόλληση του κοιλιακού τοιχώματος μέχρι και αρκετά ψηλότερα από τον ομφαλό. Εν συνεχεία γίνεται, εφόσον χρειάζεται, ισχυροποίηση του κοιλιακού τοιχώματος με κατάλληλη συρραφή και κινητοποίηση του δέρματος προς τα κάτω για να έρθει και να συρραφτεί κατά τρόπο ώστε να επιπεδωθεί τελείως η κοιλιά . Ο ομφαλός δεν αλλάζει θέση αλλά παραμένει στο ίδιο ακριβώς ύψος.
Η επέμβαση έχει σαν αποτέλεσμα την αφαίρεση μεγάλης ποσότητας δέρματος και λίπους από την κοιλιά αλλά και την ισχυροποίηση του κοιλιακού τοιχώματος αποφεύγοντας έτσι τυχόν μελλοντικές κήλες. Πέρα δηλαδή από αισθητικό μπορεί να έχει και λειτουργικό αποτέλεσμα. Μετεγχειρητικά ο ασθενής φορά έναν ελαστικό κορσέ που υποστηρίζει το κοιλιακό τοίχωμα και βοηθά στην μονιμοποίηση του αποτελέσματος.
Με την αφαίρεση της περίσσιας των ιστών που ανεφέρθησαν η κοιλιοπλαστική επιφέρει μοναδική αλλαγή στην εικόνα του σώματος το οποίο μετά την επέμβαση δείχνει πάρα πολύ καλύτερο και νεανικό. Άλλωστε η μεγάλη κοιλιά επηρεάζει τον τρόπο ένδυσης αλλά και την στάση μας τόσο σε όρθια όσο και σε καθιστή θέση. Ιδιαίτερα δε σε ασθενείς που έχουν υποστεί κάποια βαριατρική επέμβαση (μπαλονάκι, γαστρικός δακτύλιος, γαστρικό bypass) και έχουν απολέσει πολύ μεγάλο αριθμό κιλών η κοιλιοπλαστική είναι μονόδρομος στην προσπάθεια ανάκτησης ενός αισθητικά άρτιου σώματος.